Dunia Email ku

Just another WordPress.com weblog

Jgn suka2 plan kawin

Juz sharing babe…. There is this one incident which led to a POLICE CASE…. KURANG AJAR ABIS pasal hantaran TINGGI2….

Emak kepada Minah :  “Yerlah… anak saya blajar lulus universiti…. tak nak bilang baper… tapi biar lah patut-patut…. selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu…. tapi ini lah satu satunya anak pompan
saya…. harap harap paham jerlah~”

Emak kepada Mat :  “Saya paham maksud awak… tapi saya harap awak pun paham lah
yer… kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti… biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat…”

Emak kepada Minah :  “Kalau awak tak mampu… Anak saya nie bukan tak laku…
ada banyak lagi yang tunggu….. dah lah harga rendah…. nak cepat pulak tuh… apa nanti orang cakap…”

Mat :   “Yerlah makcik… Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam gini…. SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu… Saya bawak balik anak makcik…. Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA…. kalau dalam semua BAIK…. Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak… tapi kalau dah LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua
MAKCIK boleh simpan!!”

Gelak?? Terperanjat? I was a witness there. This really happened da…. Sounds funny but if u were there confirm lost kejap…. what happened next was an UGLY scene…. bertikam lidah sampai 3 lelaki bengap datang step hero. Dorang pon kena maki terok2 dgn ‘Emak kepada minah’ tu. (“,)

Sesungguhnya zaman dah berubah, tiada lagi manusia kenal erti ijab kabul, yg diparaktikkan adalah martabat, pangkat dan darjat. Benar
walaupun disekolahkan hingga menjadi seseorang yg berjaya, namun mereka lupa akan amanah yg dijanjikan sblm dikurniakan anak itu. Subhanallah.

P.S: kalau your parents ada plan buat ni mcm, suggest to them to advert
via ‘ClassiFied Ads’. Insyallah ada yg mampu & sudi ‘melanggani’ iklan
anda. 
 

November 2, 2009 - Posted by | Ceritera

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: