Dunia Email ku

Just another WordPress.com weblog

10 ciri2 kita da tua

Ni bukan cubaan tapi betol-betolll………..kehhh!kehhh!kehhhh!

Hahahaha…….ni kelakar 

~10 Ciri-Ciri Kite Dah Tua~

1. Dulu,kalau nak membaca… dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak… .kena jauh-jauh sikit. 

2. Dulu kalau nak kencing,dari jauh…  suuurrrrr!!!!!masuk… …!!!!.Sekarang,kalau nak kencing,kena dekat-dekat,pelan-pelan lepas… baru masuk… 

3. Dulu,masa tidur menghadap muka… rapat-rapat,sekarang,berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu… 

4. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga… tapi minyak  angin la… 

5. Dulu,pakai baju mesti sama… sama color, sama design, sama brand… sedondon… Sekarang,”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !” 

6. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, “Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu je la… ..!” ( dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!) 

7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang… tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you cari nie… ?” 

8. Dulu,hebat… …!!!sebulan sampai 12 kali… sekarang,kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge… 
 
9. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang,menunggu nak keras… . 

10. Dulu,isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buke… jangan pakai apa-apa.Sekarang,isteri nak tidur pakai > kemban pun kena suruh buke juga… ..”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ?

December 5, 2009 - Posted by | kenali diri

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: