Dunia Email ku

Just another WordPress.com weblog

Rahsia Hon Kereta

Rahsia Hon Kereta…

Klau 3x Hon Pendek – Ada org jual putu mayam, hehehe…

kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak

Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer……hehe

1x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap ; HAI

2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap ; TERIMA KASIH ; atau ; JUMPA LAGI

3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG – pemandu tu marah ; HOI ….. BODOH XDER OTAK KE

4 X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu cakap ;

TIIILAM! TIIILAM……. TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM……TIIILAAAAM!

Ada faham? Hon terakhir tu adalah hon si apek penjual tilam daaa……………. huk huk

September 21, 2010 - Posted by | Jenaka

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: