Ketam Masak Lemak
Bahan-bahannya:
2 ekor ketam
Santan
Cili Padi
Kunyit
Serai
Garam
Cara-caranya ;
Kunyit dan cili padi ditumbuk sehingga lumat. kemudian ketuk serai selepas itu
masukkan semua bahan tersebut ke dalam periuk bersama santan.
barulah boleh dinyalakan api dapur.
Bila dah agak mendidih masukkan ketam dan tambah air (ikut kesesuaian pekatan santan).
masak sehingga mendidih dan perasakan garam.
selamat mencuba.
nota : serai hendaklah dalam kuantiti yang banyak dan tumbuk hingga berair.
Advertisements
1 Comment »
Leave a Reply
-
Recent
- Kek Batik Brunei – VICO
- Daging Rebus Butter & Kicap
- Rabun
- Kisah Seram (kalau lemah semangat dilarang baca)
- Lagenda Ikan Tapah – Hikayat Pak Kadok
- Mulakan hari anda dengan lemon & air suam
- Tips Kurangkan Sakit Leher
- 6 Tips Kulit Cantik dan Sihat
- sakit kepala dan keletihan
- Kalau Perempuan Tanya / Apa…
- Resepi Asam Pedas ala nyonya…
- Solat orang sakit kena tahu cara duduknya
-
Links
Advertisements
-
Archives
- March 2013 (1)
- January 2013 (1)
- July 2012 (9)
- March 2012 (7)
- February 2012 (3)
- December 2011 (1)
- November 2011 (10)
- October 2011 (6)
- September 2011 (3)
- August 2011 (1)
- July 2011 (3)
- June 2011 (9)
-
Categories
-
RSS
Entries RSS
Comments RSS
This is great Article
Thanks for the recipe