Dunia Email ku

Just another WordPress.com weblog

BAHAYA MAKAN IKAN BAGI UMAT ISLAM ! Sebarkan.

Jika anda prihatin sila sebarkan maklumat ini terutamanya bagi orang Islam. (Ini adalah maklumat penting yang perlu disebarkan khususnya pada semua umat Islam.) Tidak dapat dinafikan bahawa sebahagian besar ikan-ikan yang Kita makan setiap Hari adalah diimport dari negara Thai. Setelah ditangkap oleh perusahan para nelayan di sana ,ikan-ikan itu dimasukan ke dalam kontena Dan ditimbus dengan ketulan-ketulan air batu supaya ianya boleh bertahan lama sepanjang perjalanan ke Malaysia & Singapura. Perjalanan biasanya mengambil masa selama 6 atau 7 jam… Dan masa itu Ikan-ikan tersebut tiba di Malaysia Dan Singapura dengan keadaan lesu Dan kurang segar. Untuk mengelakkan berlakunya perkara ini… Pihak pengusaha perikanan di negara Thai kini menggunakan teknik baru.Tahu kah anda semua.. Teknik baru yang digunakan itu?

———— ——— ——— ——— ——— ——— –

Sebelum dieksport.. Semua ikan-ikan direndam dulu di dalam air yang dicampur dengan kimia bernama FOMILIN. Ini adala bertujuan supaya ikan-ikan yang dieksport itu boleh bertahan jauh lebih lama Dan kelihatan masih “fresh”, keras Dan segar bila sampai ke distinasinya.

Tahu kah anda semua… Apa itu kimia bernama FOMILIN? FOMILIN merupakan sejenis kimia yang disuntik ke dalam mayat supaya ianya boleh bertahan lama. Bahasa omputih “embalm”..

Mayat-mayat insan Islam diharamkan disuntik dengan kimia ini. Sekarang.. Tanpa disedari… ikan-ikan yang Kita makan Hari-Hari mengandungi kimia itu. Apa hukumnya pulak? Kalau Kita beli ikan di pasar…

Ada caranya untuk Kita mengesan. Kalau ikan-ikan itu TIDAK dihinggapi lalat.. Bermakna ikan-ikan itu telah direndam dengan kimia Fomilin… Kerana .. Lalat lebih mengetahui.

Advertisements

August 27, 2009 - Posted by | info sihat

2 Comments »

  1. nasib baik aku makan ikan yg mmg fresh dari pesisir laut sarawak.. beli dari nelayan melayu, fresh kluar dari bot terus masok lam beg plastik ūüėČ

    bahaya gak yer kalau benar dorang buat mcm tu.. n ada gak kegunaak lalt dalam kes nie, tu lah, semua ciptaan Allah tu ada fungsi dan kegunaan masing2.. walau sekecil-kecil kuman sekalipun. Subhanallah.

    Comment by renxokuken | August 27, 2009 | Reply

  2. Di zaman moden hari ini banyak makanan yang kita dengar dan belajar sekarang ini yang kita x boleh makan? ikan direndam bahan kimia la, ayam dan telur di inject la. Esok2 anak cucu nak makan apa?

    Comment by inazarina | August 28, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: